Hur använder man en bärsjal?


Är du också nyfiken på bärsjalen och vill veta mera? Här hittar du våra bästa råd. Du får veta hur du använder en vävd bärsjal, vad du ska tänka på. Dessutom får du svar på de vanligaste frågorna.

Olika typer av bärsjal

Den vävda bärsjalen är den som du kan använda längst tid. Materialet är stadigt och hållbart, till skillnad från en modell i stretch. För de allra minsta bebisarna kan en stretch-modell passa bättre, då det mjuka tyget anpassar sig efter dina och barnets former. Samtidigt är den långa sjalen i stretchtyg lite lättare att hantera. Snabbt blir dock stödet otillräckligt och då byter du helt enkelt till en vävd modell.

Den vävda modellen kräver lite mera övning för att knyta, men med lite övning kommer du att få ett otroligt mångsidigt hjälpmedel som du kan använda riktigt länge. Den vävda modellens stadigare tyg gör att barnets vikt fördelas över axlar, rygg och höfter. Dessutom kan du bära ditt barn också på ryggen med en vävd bärsjal.

Vävda bärsjalar

Det finns flera olika varianter av vävda bärsjalar och du kan med fördel välja ut några favoriter att växla mellan. Du kan välja längden på sjalen utgående från din egen kroppsstorlek. Men du kan också skaffa flera modeller för olika stilar eller olika sätt att bära. Med en vävd sjal kan du till och med bära ett lite större barn på höften.

De som använder vävda bärsjalar uppskattar särskilt komforten. Stödet du får genom att knyta sjalen runt kroppen är svårt att föreställa sig. Med rätt förutsättningar kan du bära ditt barn i timmar utan att bli trött i ryggen. Också variationerna tilltalar användarna. Otaliga tyger, färger och mönster kan mixas och matchas för en stil som passar dig.

Hur knyter man en bärsjal?

När du skaffar din första bärsjal hittar du vanligen instruktioner för just den modellen med produkten. Du kan också hitta otaliga tips och guider online, för olika bärstilar. Det viktigaste du behöver tänka på när du använder en bärsjal är att barnets luftvägar hålls fria. Låt aldrig tyget täcka barnets ansikte. Se också till att barnet inte kan falla. Medan du justerar och knyter din bärsjal, har du ofta barnet på plats i sjalen. Därför bör du alltid ha ett mjukt underlag eller en medhjälpare som kan ta emot vid behov.

FAQ

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om vävda bärsjalar:

Kan jag bära min nyfödda bebis i en bärjsal?

Ja, det kan du. Men det kan kräva lite mera övning i början.

Kan jag amma i min bärsjal?

Jadå! Också här gäller att det kan kräva lite mera av dig som bärare, men med lite övning hittar ni den perfekta postionen.

Kan jag bära två barn samtidigt?

Ja, du kan till och med bära två barn i olika åldrar samtidigt utan problem.

Vad ska jag göra om det känns för tungt att bära?

Kontrollera att tyget är jämnt fördelat, särskilt över axlarna.